Droomhuis

Parole dieci (10)

Parole, dat is Italiaans voor woorden. Wij vinden Parole een goed passende titel voor onze updates. Daarom dus: Parole !

Buon anno 2023! Gelukkig 2023!

Het jaar is nog maar net begonnen, of daar verschijnt weer een nieuwe Parole. Want er is nieuws!

We hebben een spannende tijd achter de rug: in Parole nove (9) schreven we over de bezichtiging van misschien wel ons Droomhuis. 

Na de eerste bezichtiging hebben we een tijdens ons verblijf op Sicilie een vervolgafspraak kunnen maken met een geometra erbij. De geometra heeft, terwijl wij weer teruggekeerd waren naar Nederland, afspraken gehad met de provinciale Soprintendenza en de gemeente waar het Droomhuis staat. Doel van deze afspraken waren het in kaart brengen van eventuele beperkingen van het huis, van het wijzigen van de bestemming tot het mogen wijzigen van de gevel en het doen van interne aanpassingen.

Een bod uitbrengen

In heel goed overleg met onze aankoopmakelaar brachten we begin december ons eerste bod uit. Vlak voor het einde van de geldigheidstermijn gaf de makelaar van de verkoper aan dat het bod niet was geaccepteerd. We overlegden snel met onze aankoopmakelaar en brachten een herzien bod uit, nu met een looptijd van een paar dagen. Heel spannend allemaal!

Maar er kwamen ook donkere wolkjes aan de mooie blauwe Siciliaanse hemel: de makelaar van de verkoper reageerde niet meer en leek ook onbereikbaar via welke weg dan ook. Toen kwam er toch een reactie: er was meer tijd nodig om ons bod te kunnen beoordelen, want een geometra moest het pand komen beoordelen op (dis)conformiteit: zijn er illegale aanpassingen gedaan, met andere woorden, die dus niet bij het kadaster geregistreerd staan (wat wel een voorwaarde is bij verkoop).

Vreemde ontwikkelingen

We wisten niet hoe we dit moesten zien: maken we serieus kans of zijn er meer gegadigden voor ons Droomhuis? Hoe dan ook: we waren bereid extra ruimte te bieden, en wel tot 21 december.
En toen werd het stil, weer geen reactie van de verkopende makelaar, maar via een slinkse truc van onze makelaar lukte het hem toch contact te krijgen. Maar we kregen nul op ons rekest: meneer zat in het buitenland en was pas na de kerstdagen terug op kantoor. Vreemd, heel vreemd om zo met lopende zaken om te gaan.

En toen… de teleurstelling

Onze makelaar had inmiddels ook grote twijfels en vroeg zich af of de verkoper überhaupt wel ons bod had gezien. Maar hoe komen we daar achter? Hij wist een overzicht van namen van de betrokken familie boven water te krijgen, Hans vond al snel een telefoonnummer van één van hen en na een telefoontje kwam onze makelaar er achter dat het Droomhuis zo goed als verkocht was….aan andere bieders…….

Ons restte niets anders dan te wachten op het officiële bericht.

Dat kwam twee weken later in de vorm van één kort zinnetje, begin januari, via mail van de verkopende makelaar: ‘het huis is verkocht’. Pffffff….. hoe jammer. Natuurlijk wisten we dat je een risico loopt dat iets voor je neus wordt weggekaapt, maar de wijze waarop dit gegaan is? Nee, die hopen we géén tweede keer mee te maken.

Alla prossima!

We sluiten af met de opmerking dat het vallen, opstaan en weer doorgaan is voor ons én we zijn vol lof over de voortvarendheid, daadkracht en hele goede communicatie van onze aankoopmakelaar.

In de volgende nieuwsbrief vertellen we hoe het verder gaat …. Tot die tijd: blijf gezond!

Natuurlijk zijn we ook nu benieuwd wat je vindt van deze Parole, misschien wil je wat van ons weten, heb je een tip, of top…. hieronder ons mailadres: 
Hans en Pauline Op weg naar Sicilië
opwegnaarsicilie @ gmail.com