Parole due (2)

9 december 2019

Op onderzoek in West Sicilië

We hopen dat jullie met plezier onze eerste nieuwsbrief hebben gelezen! Van een aantal lezers hebben we leuke feedback ontvangen, grazie, dankjulliewel. We eindigden onze eerste nieuwsbrief met de aankondiging dat we je mee zouden nemen naar West-Sicilië… 

Na het barokke Modica zijn we naar Marsala in de provincie Trapani gereisd, dat ligt aan de westkust van Sicilië. We hebben een aantal nachten gelogeerd bij Paolo en Paola, zij zijn eigenaren van B&B Dai Siciliani (Bij de Sicilianen). We zijn al vaker bij hen te gast geweest dus het was voor ons nu een mooie kans om van hen meer te weten te komen over het toerisme in West-Sicilië, omdat deze regio hoog op ons lijstje staat als locatie om onze B&B te realiseren. Gesprekken met hen leverden ons veel bruikbare tips op, zij kennen deze regio immers erg goed! 

West-Sicilië vinden wij een heel aantrekkelijke regio. Waarom? Het is heel gevarieerd: Mazzara del Vallo is een leuk vissersplaatsje, het hoog op een berg gelegen Erice is juist weer Middeleeuws. De stad Marsala met zijn gezellige en mooie centrum is niet alleen bekend om zijn zoete wijn maar ook om zijn historie, net als het nabijgelegen eilandje Mozia. De zoutpannen tussen Marsala en Trapani zijn heel bijzonder, de tempel en het amfitheater van Segesta zijn juist weer heel magisch. Tot slot hangt er in West-Sicilië een unieke Afrikaanse sfeer: beroemd is niet alleen de couscous van Trapani (daar cuscus geheten) maar ook de huizenbouw en straten doen Afrikaans aan. Kortom, voor elk wat wils in deze regio!

Vanaf Erice heb je een overweldigend zicht op Trapani aan je voeten en de Egadische eilanden die als grote en kleine reuzen uit de zee oprijzen. Vooral een zonsondergang meemaken in Erice is onvergetelijk…

Provincie Trapani afdeling Toerisme

Jullie weten vast nog wel hoe we met onze stoute Nederlandse schoenen zo naar binnen zijn gestapt bij het lantoor van de Provincia Regionale van Ragusa. Nou, het was even zoeken naar het vergelijkbare kantoor van de provincie Trapani, maar nadat we het uiteindelijk gevonden hadden, zijn we ook hier zo naar binnen gegaan: bij de Servizio Turistico Regionale di Trapani, de toeristische dienst van de regio Trapani. Het was erg leuk om ook hier uitgebreid en enthousiast geholpen te worden. Een paar uur later en even zoveel gesprekken verder stonden we met een schat aan informatie weer buiten. We zijn meer te weten gekomen over het proces van aanmelden van een toeristische accommodatie, de verschillen tussen diverse vormen met elk hun eigen eisen en wat toeristen belangrijk vinden aan een logeerplek. 

Trinacria en Sicilië

trinacria
Een foto van een roodgele vlag met het  Trinacria-symbool sierde de kop van onze eerste nieuwsbrief: de Siciliaanse vlag. Voor diverse publicaties maken wij gebruik van dit symbool. Onze jongste dochter Yara heeft bijgaand ontwerp voor ons gemaakt: het Trinacria-symbool gevuld met roodgele bloemen, een knipoog naar onze achternaam…Het driebenige Trinacria-symbool stamt af van de naam die de Grieken, als eersten, aan driehoekige eiland gaven. De naam Sicilië komt van de oorspronkelijke bewoners van het eiland, de Sikelos. 

Alla prossima!

De volgende nieuwsbrief zullen we schrijven vanuit Nederland, want onze vijf weken op Sicilië zitten er bijna op. Heeft onze reis het resultaat opgeleverd dat we voor ogen hadden? Daarover vertellen we je in de volgende nieuwsbrief meer.

Natuurlijk zijn we ook nu benieuwd wat je vindt van deze nieuwsbrief, misschien wil je wat van ons weten, heb je een tip, of top…. hieronder ons mailadres: 
Hans en Pauline Op weg naar Sicilië
opwegnaarsicilie @ gmail.com